Emlékszel az Evolvens Budapest órákra? Hamarosan itt a legújabb széria

Mezei Istvánnal nem is olyan rég beszélgettünk a saját gyártású óráiról. Most itt az akkor még csak tervezett széria, a "Time Measurement Device", azaz a T.M.D., ami egy dolgot tud, de azt nagyon: időt mérni.

A modell még csak prototípus, de hamarosan már az Evolvens webshopjában is kapható lesz.
A koncepció alapját egy olyan óra adta, ami mellőzi a sallangokat, a felesleges design elemeket, a bonyolult kialakítást, helyette csak az időmérésre fókuszál, a már korábbról ismert, Evolvens stílusban.

A tok anyaga kicsit változott: István most egy egy speciális, pillekönnyű, de az acél tulajdonságaival rendelkező 7075-ös alumínium ötvözetet (AlZn5.5MgCu) használt.  A szerkezet maradt az eddig is használt Citizen/miyota 21.600-as automata, 40 óra járástartalékkal, az üvege pedig 1mm-es zafír.

De nem csak az óra számlapja, és mindenki számára látható megjelenése támaszkodik az egyszerűségre, hanem a hátlapja is: csak a sorozatszám és a legfontosabb technikai paraméterek kerültek rá.

Változás még, hogy a korábbiakkal ellentétben ez a széria egy CNC mart fadobozban lesz kapható, pont úgy, mint egy komolyabb mérőműszer.

A pontos árát még nem lehet tudni, de várhatóan 140-150 ezer forint között alakul.

Nagy gratula Istvánnak, újra egy ütős órát sikerült összerakni, alig várjuk, hogy kézbe foghassuk!

u.i.: Ha lemaradtál volna a cikkről, amiben bemutattuk az órát és készítőjét, itt pótolhatod:

"Akartam egy jó órát, de olyan drága volt, hogy inkább csináltam egyet" - Megnéztük, mit tud a legmenőbb magyar óra, az Evolvens

" A drága óra befektetés, olyan, mintha vennél egy festményt" - mondja Mezei István, aki az Evolvens órák megálmodója, dizájnere, kivitelezője és salesese egy személyben. Istvánnal még a ChronoMeetingen találkoztunk, amikor épp egy tisztességes, férfimagazin-szerkesztőkhöz méltó, vagány órát kerestünk magunknak. Amit találtunk, az pedig egy kézzel készített, prémium óra, Budapestről, ami mögött sokkal több van, mint először gondoltuk.

 

(fotók és info: Mezei István/Evolvens Budapest)

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon