Magányos feketeházra bukkantunk a Skót-felföldön

Skye az egyik leggyönyörűbb és legősibb skót sziget, mely már a középső kőkor óta lakott terület.

A vidéken a mezőgazdaság és a halászat mellett a whiskylepárlás, illetve a turizmus a legforróbb biznisz, a terület ugyanakkor nagyon gyéren lakott, így mindezekhez nyugodt környezet, valamint a Skót-felföld nyújtotta korlátlan szabadságérzet párosul.

Így aztán olykor az is megesik, hogy az egykor viking fennhatóság alatt álló kietlen skót vidéken egy-egy pompás házra bukkanunk. És ilyenkor nem lepődünk meg, csak kicsit sajog a szívünk, hogy milyen távol vagyunk tőlük. Ez a lakhely is a régióban jól ismert hagyományos feketeházakból inspirálódott, csak esetünkben a tervezők a modernebb kivitelezés mellett döntöttek:

Ez megvolt?

Itt ez a ház a tó mellett, de mégis mit akar tőlünk?

Azt nem tudjuk, de mintegy 100 négyzetméternyi tiszta térrel nagyon csalogat minket Brazíliába. A Casa do Lagóban nincsenek hálószobák, a kisméretű fürdőszobán kívül a lak lényegében egy hatalmas, nyitott tér, konyhával, étkezővel és médiateremmel egybekötve. A polírozott betonpadló az egész belső téren végigvonul, és egészen a beépített kandallóig ér, az enteriőrt uraló szürkéskékkel pedig remek kontrasztot alkot a faburkolattal ellátott mennyezet.

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon