A luxusjachtokat gyártó marokkói Laraki olyan sportautót mutatott be, ami mellett a LaFerrari és a Bugatti Veyron is csak szürke kisegérnek tűnik.

A Pebble Beach-i Concours d'Elegance-on bemutatott Epitome Concept mégsem az extrém kinézete miatt lett a luxusautó-kiállítás sztárja, hanem mert a motorháztető alatt dühöngő, dupla turbóval felpörgetett hétliteres Chevy V8-as nem kevesebb, mint 1200 lóerő leadására képes, de a kocsi teljesítménye a gombnyomásra átprogramozható motorelektronikával akár az 1750 lóerőt is elérheti. A C6-os Corvette alapjaira épített kocsi erő/tömeg aránya is egészen elképesztő, hiszen a teljes egészében szénszálas anyagból készült kasztninak köszönhetően az autó tömege alig haladja meg az 1200 kilogrammot.

Az Epitome végleges változatából összesen kilenc példányt fognak gyártani, ára pedig kereken kétmillió dollár lesz, ami testvérek között is félmilliárd forintnak megfelelő összeg. Ha ez sem vette el a kedvedet, akkor a fotóra kattintva még több képet találhatsz az autóról az Autoblog képgalériájában.

(Fotó ©: Laraki MotorsMuscle Cars Zone)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ezt a Ferrarit igazán megcsúfították, hogy extrém körülmények között is lehessen versenyezni vele

Gyorsabb lett, mégis kevesebbet fogyaszt – kipróbáltuk a megújult Lexus UX-et

Még több erő és luxus a Land Rover Defenderben

További cikkeink a témában