Megspórolnád a héten a taxiköltséget úgy, hogy még a környezetedet is kíméled? Mutatjuk, mit tegyél!

Különleges kampányt indít a héten az ország egyetlen, kizárólag 100% elektromos  gépjárműveket üzemeltető taxitársasága.

A kezdeményezés legalább olyan egyedülálló, mint a Green Taxi által üzembe helyezett 100% elektromos Nissan LEAF-ek. Egyre több elektromos meghajtású taxival találkozhatunk a budapesti utakon, az utasok többsége azonban még mindig a hagyományos üzemanyaggal működő autókat választja. A Green Taxi és a 100% elektromos Nissan LEAF ezen változtatni szeretne:

Lássuk, mit tud a világ piacvezető elektromos autója, amit a hagyományos meghajtású autók nem:

Tankolás helyett töltés

- Az elektromos autó töltése az ingyenes gyorstöltőhálózatok mellett akár otthon, 32 amperes töltőberendezéssel és a választható 6,6 kW-os töltővel is lehetséges.

- Villámtöltővel akkumulátor-teljesítménytől függően 20-30 perc alatt érhetünk el 80%-os töltöttségi szintet, míg otthoni hálózatról a 24 kWh-s modell nagyjából 4 óra alatt, míg a nagyobb teljesítményű, 30 kWh-s akkumulátorral szerelt modell 5 és fél óra alatt töltődik fel teljesen. Ezekkel a megtehető távolság – a vezetési stílustól és a környezeti hatásoktól függően – 150-220 kilométer között változhat.

- A legtöbb esetben ez a hatótávolság elegendő a napi használathoz, hosszabb utak esetén pedig egy kis logisztikával megtervezhető a töltőpontok érintése.

- Szerencsére a hálózat folyamatosan bővül, országszerte már több mint 30 villámtöltő ponton van lehetőség az elektromos autók töltésére.

És hogy mit is jelent ez a pénztárcánkra nézve?

- A gyártó számításai szerint a Nissan LEAF üzemanyag-költsége nagyjából 600 Ft/100 kilométer, ami a hagyományos személyautók fogyasztásának negyedét teszi ki.

- Ingyenes parkolás és kedvezmények

- Az elektromos autók tulajdonosai lakhelytől függően jogosultak lehetnek adókedvezmények, illetve egyéb ösztönzőprogramok igénybevételére. A legtöbb nagyvárosban, így Budapesten is ingyenes parkolási és töltési lehetőségekkel élhetnek a zöld rendszámmal rendelkezők, illetve mentesülhetnek a regisztrációs-, cégautó-, és teljesítményadó alól is.

A számok ebben az esetben is magukért beszélnek: csak a parkolási költségek elhagyásával – heti 5 belvárosban töltött órával számolva – 5 év alatt akár 572 000 Ft-ot spórolhatunk.

Minimális karbantartási költségek

- A Nissan LEAF-ben kevesebb a mozgó alkatrész – nincs belső égésű motorja és hagyományos váltója sem – mint a hagyományos autókban, ennek köszönhetően csak minimális karbantartást igényel.

- Nincs lég- és zajszennyezés

Az elektromos és a hibrid autók elterjedésével az ország levegő- és zajszennyezettsége látványosan csökkenthető lenne, ugyanis a szinte tökéletesen csendes vezetésélményt mellett, a LEAF-ek szén-dioxid kibocsátása 100%-ban elektromos működés mellett 0 g/km.

A taxitársaság és a Nissan partnerségének köszönhetően, a 100% elektromos Nissan LEAF-ek által nyújtott szolgáltatás egy utazás erejéig ingyenesen igénybe vehető azok számára, akik új felhasználóként letöltik a GreenLite mobilapplikációt, azon keresztül autót rendelnek, majd a kapott promóciós kódot bemutatják a sofőrnek.

A promóció további részleteiért kattints:
https://www.nissan.hu/ismerje-meg-a-nissant/partnerseg/green-taxi.html

Töltsd le itt:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.vsystem.greenlite
IOS: https://itunes.apple.com/us/app/greenlite/id1089895372?mt=8

(x)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon