Nagy hír: Magyarország is tárgyalhat a Teslával, hogy nálunk építse új gigagyárát

Európában fog felépülni a Tesla új, 17 ezer embernek munkát adó új gyára – csak még azt nem tudni, hol. A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egy válaszából úgy tűnik, a kormány is tárgyal Elon Musk cégével.

A Teslának már egyszer bejött, hogy kijelenti, gyárat építene, hogy aztán a potenciális helyszínek versengjenek érte. Néhány hónapja tudatta, hogy Európa lesz az új helyszín, Svédország biztosan jelentkezett és Litvánia is érdeklődik. A Portfolio rákérdezett a KKM-nél, nálunk van-e ilyen kormányzati szándék.

A nevadai Tesla Gigafactory látványterve

A minisztérium a lapnak küldött válaszában hosszabban fejtegeti az e-mobilitásért tett lépéseiket, a végén pedig azt írják: „Ezek az intézkedések hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország felkerülhessen az e-mobilitásban tevékenykedő vállalatok, mint például a Tesla térképére a potenciális beruházási helyszínek előszűrése és kiválasztása során.”

Ha hozzátesszük, hogy a levélben szerepel ez a mondat is:

akkor nagyon úgy tűnik, hogy Magyarország is érdeklődik a minden bizonnyal csak komoly állami kedvezményekkel idecsábítható, de a nagyjából másfél billió forintos akku- és villanyautógyár megépülése után 17 ezer embernek munkát adó, és a gazdasági teljesítményünket is érezhetően fellendítő beruházás iránt.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon