Nagy hír: Magyarország is tárgyalhat a Teslával, hogy nálunk építse új gigagyárát

Európában fog felépülni a Tesla új, 17 ezer embernek munkát adó új gyára – csak még azt nem tudni, hol. A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egy válaszából úgy tűnik, a kormány is tárgyal Elon Musk cégével.

A Teslának már egyszer bejött, hogy kijelenti, gyárat építene, hogy aztán a potenciális helyszínek versengjenek érte. Néhány hónapja tudatta, hogy Európa lesz az új helyszín, Svédország biztosan jelentkezett és Litvánia is érdeklődik. A Portfolio rákérdezett a KKM-nél, nálunk van-e ilyen kormányzati szándék.

A nevadai Tesla Gigafactory látványterve

A minisztérium a lapnak küldött válaszában hosszabban fejtegeti az e-mobilitásért tett lépéseiket, a végén pedig azt írják: „Ezek az intézkedések hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország felkerülhessen az e-mobilitásban tevékenykedő vállalatok, mint például a Tesla térképére a potenciális beruházási helyszínek előszűrése és kiválasztása során.”

Ha hozzátesszük, hogy a levélben szerepel ez a mondat is:

akkor nagyon úgy tűnik, hogy Magyarország is érdeklődik a minden bizonnyal csak komoly állami kedvezményekkel idecsábítható, de a nagyjából másfél billió forintos akku- és villanyautógyár megépülése után 17 ezer embernek munkát adó, és a gazdasági teljesítményünket is érezhetően fellendítő beruházás iránt.

Legfrissebb

Életmód

Ha bevállalós vagy, akkor ezt az öt pózt imádni fogod

Tegnap

Ha szeretnéd egy kicsit felpörgetni a kamatyolást extrémebb irányokba, akkor a legjobb helyen jársz. Van öt szexpózunk, ami garantáltan elfújja az eszed (hogy az AC/DC híres, Villámcsapva című számából idézzünk) – és habár elég egyedi mutatványok, szerintünk érdemes bejátszani őket, hátha az egyik bekattan és all-time kedvenccé válik. Tadaaam.

Outdoor

Fénykocka kertbe, sátorba vagy a medencébe

Tegnap

Napelemmel táplált lámpával világítani, mindig valami furcsa, perverz gondolatnak tűnt. Pedig egyáltalán nem az.

Kult & Szórakozás

A Take That is beszállt James Corden Carpool Karaokéjába

Tegnap

Corden ezúttal a Comic Relief kedvéért brit legendákkal kocsikázott, beültette a Take Thatet is a kocsijába, akik már egy kisautóba is beférnek, annyira megfogyatkoztak. Azért nem szép tőlük, hogy így elröhögnek olyan poptörténeti, komoly klasszikusokat, mint a Babe.

Autó-motor

Nemcsak a BMW, hanem a MINI és a Rolls-Royce jövőjét is felfedték

Tegnap

Bepillantást nyerhetsz a jövőbe.

Kult & Szórakozás

Itt a Justice League új előzetese

Tegnap

A DC legutóbbi mozijai után azért nem kicsit félünk Zack Snyder szuperhős-orgiájától, de Az igazság ligája új trailere azért elég komoly látványorgiát pakol le az asztalra. November 16-án derül ki, érdemes volt-e tartani tőle.

További friss cikkek

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon