Saját elmondása szerint 90 km/órával hajtott és egy vadat figyelt az út mentén, ezért ment neki a körforgalomnak a budapesti autós. Pechére a fedélzeti kamerája mindent felvett.

A rendőrség közleménye szerint egy 65 éves budapesti férfi a 710-es főúton az M7-es felől Balatonakarattya felé hajtott este fél 10-kor, amikor egy körforgalomnál áttért a szemközti sávba, és a körforgalmon átrepülve a túloldali árokban állt meg. A balesetben a Ford Kuga vezetője és utasa is súlyosan megsérült.

A sofőr elmondása szerint legfeljebb 90 km/órával hajtott, és az út szélén álló vadat figyelte, ezért nem vette észre a körforgalmat.

Pechére azonban fedélzeti kamerát is használt, aminek a felvételéből kiderült, hogy a baleset nem egészen így történt. A kamera szerint jóval nagyobb, 150 km/óra feletti sebességgel közelítette meg a körforgalmat, amin százhússzal repült át.

A balatonalmádi kapitányság még vizsgálja a baleset körülményeit, de az biztos, hogy az esti időpont miatt a férfit és utasát a kijárási korlátozás megszegése miatt is feljelentették.

(Képek és videó: police.hu)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Évek múlva is jó vétel lesz – Hyundai Kona EV-teszt

Visszatér az Uber Budapestre, a taxisokkal összefogva

További cikkeink a témában