Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Enzo Ferrari versenycsapata az ötvenes években alapozta meg az ágaskodó paripás márka máig tartó legendáját, többek között olyan gépekkel, mint ez is. 1956-ban épült a Scaglietti karosszériás 290 MM, aminek az első futama máris a legnagyobb erőpróba volt, amit csak el lehetett képzelni, a Mille Miglia ezer mérföldes közúti száguldása.

Az első versenyén máris a második helyen futott be

Peter Collinsszal a volánnál, és a Ferrari-csapat elég nagy sikert aratott a maratoni futamon, hiszen az első öt helyen a saját autójuk végzett. A 0628 számú versenyautót később a kor legnevesebb pilótái vezették, köztük Juan-Manuel Fangio, Phil Hill és Sir Stirling Moss is.

Nem kevésbé illusztris azoknak a versenyeknek a listája, ahol indultak ezzel a Ferrarival. Targa Florio, Nürburgring, valamint a Buenos Aires-i 1000 kilométeres verseny, ahol szintén dobogós helyen végzett. 1957-ben indult még Sebringben, és

Beindítani azonban talán csak az új tulajdonosa fogja, aki az RM Sotheby’s legutóbbi aukcióján 22 millió dollárt, azaz 6,3 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetett érte.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.