Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az ötvenes években kezdődött a Corvette sikertörténete, de a hatvanas évekbeli második generációs Sting Ray alakította ki azt a képet, amit a típusnév hallatán magad előtt látsz. Most a legritkább, osztott hátsó szélvédős változatát mutatjuk meg.

1953-ban mutatta be a General Motors a Corvette névre keresztelt sportkocsit, és a koncepció elég népszerű volt ahhoz, hogy még abban az évben gyártásba is adja. A műanyag karosszériás modell csak nyitott tetős változatban készült egészen a hatvanas évek elejéig, akkor mutatták be az utódját, a Corvette történetében elsőként kupétetővel.

Ez volt az 1963-ban megjelent Sting Ray, aminek csónakszerű hátsó része eleinte osztott szélvédővel készült, ez azonban a tervezők körében is vitára adott okot.

Végül a főmérnöknek lett igaza, hiszen 1964-re eltűnt az osztott szélvédő, de a képeken látható bukólámpás példány még az első modellévből származik, ezért rajta van.

Mindig is nagy gondját viselték ennek a világoskékre fényezett, sötétkék műbőr belsős példánynak, ami Európában nagy ritkaságnak számít. Még a használati utasítása és minden szervizszámlája is megvan, ezért elégedett lehet vele az új tulajdonosa, aki az RM Sotheby’s párizsi aukcióján 66 125 eurót, azaz 20,5 millió forintnak megfelelő összeget fizetett ki érte.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.