Black Ghost néven ismerték a detroiti éjszakában azt a ’70-es Dodge Challenger R/T-t, ami évekig szinte verhetetlen volt az utcai versenyeken, és az igazi sztoriját egészen a közelmúltig nem is lehetett tudni.

Godfrey Qualls miután az amerikai hadsereg 82. légideszant hadosztályánál teljesített szolgálatot, és kitüntetéssel szerelt le, a detroiti rendőrségnél helyezkedett el. A helyi márkakereskedésben rendelte azt az 1970-es évjáratú Dodge Challenger R/T-t, amit 1969. december 5-én vehetett át, fekete fényezéssel és krokodilbőrmintás tetővel.

A rendőrtiszt a szabadidejében egészen más életet élt, éjjelente a Challengerrel járta az utcákat, és részt vett a gyorsulási versenyeken is.

7 literes, 430 lóerős V8-as Hemi-motorjával nem sok ellenfele maradt, és a győzelem után a Dodge a rejtélyes sofőrjével együtt rendre eltűnt az éjszakában, gyakran hetekig, hónapokig nem lehetett hallani felőle.

A Black Ghost néven ismert Challenger aztán 1975-ben évtizedekre eltűnt az utcákról,

és Godfrey soha nem fedte fel a történetét, nem dicsekedett a győzelmekkel, még a családjának sem mesélte el a titkos kalandjait. A fia, Gregory is csak a barátaitól hallott a rejtélyes fekete Challengerről és annak legyőzhetetlen sofőrjéről.

Gregory a családjával és az apjától örökölt Challengerrel

2014-ben aztán Godfrey elhívta a házába a fiát, és megmutatta neki a garázsban álló Challengert. Sok időt azonban már nem tölthettek együtt, mert a betegsége miatt a következő évben kórházba került. Megkérte Gregoryt, hogy vigyen be neki egy borítékot a házából: a Dodge papírjai voltak benne, amit ezzel fiára íratott, pár nappal a halála előtt.

A Black Ghost legendája előkelő helyet vívott ki magának az amerikai autózás történelmében,

olyannyira, hogy még a Dodge is ennek az autónak szentelte a jelenlegi Challenger utolsó szériájának egyik különkiadását, amiből 300 példány készül Black Ghost néven. Az eredetit pedig idén májusban árverezik el a Mecum aukcióján.

Ez is érdekelhet:

Most került elő a Bullitt eredeti '68-as Mustangja

Steve McQueen hiába kérte, nem tudta megszerezni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Szeretnél luxusban és csendben messzire menni? – Nissan Ariya-teszt

A Volvo végleg felhagyott a dízelmotoros autók gyártásával

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés