Nagy kedvencünk a Ford Mustang első generációja, és most egy olyan példányát mutatjuk meg, amit azonnal a garázsodba állítanál.

A Mustang első generációja örök klasszikus, és bár az évek során sokat változtattak rajta, 1970-ben még őrizte az eredeti széria macsós karakterét. A kínálat egyik csúcsmodellje volt akkoriban a Boss 429, ami a nevéhez méltó motort kapott: azért is szerelték vele, hogy engedélyt kapjon a Ford a motor használatára a NASCAR-ban.

A hétliteres V8-as erőforrás ebben az autóban 375 lóerős teljesítményre és 610 Nm nyomatékra volt képes.

A képeken látható példány még 1969 szeptemberében készült a következő modellévre, és az első tulajdonosa húsz évig megtartotta. Az évtizedek során átfestették, de 2012-ben egy alapos felújítás során visszakapta az eredeti Grabber Blue színét.

Még az sem tudja elrontani a vonzalmunkat, hogy az egyébként rendkívül stílusos utastérben műbőrüléseket és műfabetéteket találni,

annyira kiváló állapotban van. A Boss 429 nemrég kelt el a Bring a trailer aukcióján, és egészen elképesztő összeget, 330 ezer dollárt fizettek érte, ami több mint 110 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Paul Walker garázsából került ki ez a ’69-es Mustang

7 literes V8-as motorral és 23 ezer kilométerrel eladó.

A 7 literes motor alig fért el ebben a Ford Mustangban

Pedig éppen ez a motor volt a Boss 429 érdekessége.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában