Az ezerkettes Lada már nem lesz fiatalabb, de még mindig bukkannak fel olyan példányok, amelyek mintha most gördültek volna le a futószalagról. Ezért az újszerű Zsiguliért egymillió-kétszázezret kérnek, rubelben.

1970-ben, tehát már több mint fél évszázada indult a Lada gyártása, az első szériából, a 2101-esnek nevezett ezerkettesből pedig csaknem 1,7 millió példány készült, ezért még mindig találnak újszerű darabokat belőle. A képeken látható autót a moszkvai Royal Motors kínálja, és csak ámulunk rajta, hogy mennyire jó formában van.

Az eladója szerint még csak egy tulajdonosa volt, aki teljesen eredeti állapotban őrizte meg,

és ennek igazáról ugyan csak a feketeöves márkarajongók tudnának megbizonyosodni, mindenesetre a képek alapján tényleg kifogástalannak tűnik az 1972-ben gyártott hófehér Zsiguli. Az eredeti emelője, pótkereke és szerszámkészlete is megvan még a csomagtérben.

Az órája 7361 kilométert mutat, de mivel csak ötszámjegyű, ezért nem sokat mond, mi simán elhinnénk, hogy csak ennyire keveset futott. Az autón 2021-ben végeztek nagyobb szervizt, amikor a folyadékok és szűrők mellett az akkumulátort és a kábeleket is cserélték. Az állapotának felel meg az ára is: 1,2 milliót kérnek érte rubelben, ami 4,9 millió forintot jelent.

Ez is érdekelhet:

Leesik az állad ettől a bőrbe kötött Zsigulitól

Stílusosan rendezték be ezt a kereklámpást.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Meglepetésre névadó szponzort villantott a Scuderia Ferrari

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés