Sorra dönti a körrekordokat a Volkswagen elektromos pályaautója, az ID.R a Pikes Peak hegyi felfutója és a legendás Nürburgring után idén a goodwoodi pálya abszolút rekordját is megszerezte.

1999 óta tartotta magát a goodwoodi pálya abszolút rekordja, 41,6 másodperc, amit akkor Nick Heidfeld állított be a McLaren MP4/13-mal, most ezt sikerült megdöntenie a Volkswagennek. 2018-ban az ID.R már a leggyorsabb elektromos autónak bizonyult ezen a pályán a 43,86 másodperces idejével, de az azóta eltelt idő alatt sokat fejlesztettek az autón.

Nick Heidfeld a képen jobbra, nézd meg a rekordját 1999-ből:

A 24 órás Le Mans-i futam győztese, Romain Dumas vezette géppel a Pikes Peak hegyi felfutóján és a Nürburgringen is rekordot ment a Volkswagen, most pedig visszatértek vele Goodwoodba, hogy tovább javítsanak az idején.

Már az első nap sikerült megdönteni a húszéves rekordot a 41,18 másodperces idővel, ami 163 km/órás átlagsebességet jelent.

A pályára épített ID.R paraméterei egészen fantasztikusak, 670 lóerőre és 650 Nm nyomatékra képes,

és mivel csak 1100 kilogrammot nyom a vezetővel együtt, ezért 2,25 másodperc alatt gyorsul százra, és 270 km/óra a végsebessége. Mindebből még többet hoztak ki szombaton, amikor 39,9 másodpercre javították a goodwoodi eredményt.

Ez is érdekelhet:

Az elektromos Volkswagen lett a Nürburgring új királya

40 másodperccel javította meg a korábbi rekordot.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Nagyobb volt arra az esély, hogy belemegy, minthogy nem, mégis megúszta

Videón a pillanat, amire nem sokan számítottak, hogy egyszer bekövetkezik az F1-ben

Schumacher és Montoya felejthetetlen csatája, ami kisebb perpatvarral ért véget

További cikkeink a témában