1990-ben egy család az angliai Hayle-nél lement a partra apuka Land Roverével. Akkor még nem tudták, hogy az autó 27 év múlva tengerparti látványosság lesz.

A sztorit a kárvallott lánya, Gina mesélte el, aki még egy képet is tudott mutatni a harminc éve még egészen pofás járműről.

Gina élete legcikibb eseteként emlékszik a történetre. Az azóta elhunyt apuka a jelek szerint túl közel merészkedett a vízvonalhoz, hiszen amikor néhány perc elteltével el akartak indulni, az autó kerekei csak kaparták a nedves homokot. Egyre mélyebbre ásta magát, a dagállyal pedig a tenger is elkezdte körbevenni a járművet.

A parton addigra kisebb tömeggé duzzadt a kíváncsi bámészkodók serege (hogy miért nem tudott senki segíteni, az számunkra rejtély), ők pedig némi küszködés után kénytelenek voltak magára hagyni a Land Rovert. Nem tudjuk, miért, de a családapa csak egy év múlva tért vissza a helyszínre, amikor a terepjárót már ebben az állapotában találta:

Most, majd' három évtizeddel később pedig az egykoron büszke Land Rover elkeserítőbb látványt nyújt, mint valaha.

Igen, szerintünk is hihetetlen a sztori, de mivel az autó valóban ott van a mai napig a homokba ágyazódva, igaznak kell lennie. Valószínűleg a tulajdonost mégsem érdekelhette annyira a gépkocsi, Hayle önkormányzata pedig a tengerpart tisztasága ügyében nem érezte magát kompetensnek. Így vagy úgy, az elpusztíthatatlannak hitt Land Rovert végül bekebelezte a természet.

(via)

És ezt olvastad már?
A tavalyi év legkülönlegesebb Rolls-Royce-extrái és extra Rolls-Royce-ai