32 éves Corsát is kiállít az Opel a frankfurti szalonon

A szeptemberi frankfurti autószalonon mutatja be az Opel a Corsa hatodik generációját, és az újdonság mellett ott lesz egy első szériás példány is a kisautóból. A ritka GT-t egy portugál garázsban találták, és a gyári gyűjteménybe mentették.

A Corsa az egyik legnépszerűbb Opel, a kisautó előző öt generációjából több mint 3,6 millió példány készült, és ebből most egy igazi ritkaságra leltek. Az első szériás Corsa GT változatát csak 1985-től ’87-ig gyártották, olyan vevőknek szánták, akiknek nem telt a GSi-re, de repeszteni akartak. 1,3 literes négyhengeres motorja 70 lóerőt teljesített, ami elég jól viszi a 750 kilogrammos kisautót, és akkoriban az ötfokozatú váltója is ritkaságszámba ment.

az eredetileg Spanyolországban forgalomba állított, 1987-ben gyártott példányra. A kisautó olyan jó állapotban volt, hogy úgy döntöttek, lábon viszik haza Rüsselsheimbe. A 2700 kilométeres túrán útba ejtették az Opel zaragozai gyárát, ahol ez a Corsa is készült újonnan, majd átszelték Franciaországot, Bázeltől a Rajnát követték.

Megkapta a német műszakit és a német rendszámot, majd az Opelnél kezelésbe vették a szépséghibákat, a horpadást a tetőn, a karcot az üvegeken és a szakadást az üléshuzaton. A motorját generálozták, a karosszériát lefényezték, az új üvegeket egy márkaszerviz raktárából szedték elő, de az alufelnik eredetik maradtak.

A sárga Corsa GT mostantól az Opel gyűjteményének tagja, és ha szeptember 12-22. közt a frankfurti autószalonon jársz, a vadonatúj Corsa mellett ezt is megnézheted.

Ez is érdekelhet:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon