35 éve lett önálló modell a Supra, és ebből az alkalomból limitált szériás különkiadást készített a sportautó legújabb generációjából a Toyota.

Idén lett 35 éves a Supra, és ha azt gondolnád, hogy elszámoltunk valamit, akkor tegyük hozzá, hogy a Supra önálló típussá válásának évfordulójáról van szó. A Supra neve először még 1978-ban jelent meg a Celica hathengeres kiadásán, és csak a harmadik generációjára, 1986-ban lett különálló modellsorozat belőle.

1986-ban jött ki az első olyan Supra, ami már nem Celica volt

Az évfordulóra készült el az új Supra alapjára a 35th Anniversary Edition, ami olyan nagyon nem is különbözik a szériamodelltől.

A Toyota a legjobb konfigurációkat alkotta meg a limitált szériához, például a típushoz nagyon illő Storm Grey színben, vörös bőrbelsővel, ezt az autót a háromliteres, hathengeres motor 380 lóerős változata hajtja.

A másik évfordulós modell Lightning sárga színben pompázik, az utastere szintén vörös, de nemcsak bőr, hanem Alcantara is borítja. A szintén mattfekete 19 colos kerekekkel szerelt változat a kisebb, kétliteres, négyhengeres motort kapta, 258 lóerővel.

A két új Supra egészen biztosan gyűjtői ritkaság lesz, mert csak 35 példányban készül a japán piacra.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában