Az eredeti Ferrari-versenyautók ára csillagászati, és még ezért a Le Mans-i replikáért is egy vagyont fizettek, pedig csak 5 lóerős fűnyírómotor hajtja.

A képeken nem egy eredeti Ferrari 330 P2, hanem a hatvanas évekbeli Le Mans-i versenyautó replikája látható, méghozzá gyerekméretben. Az élethű kisautót egy francia cég, a De La Chapelle építette a kilencvenes években, és az RM Sotheby’s legutóbbi aukcióján valósággal megőrültek érte az érdeklődők, rekordáron került új tulajdonosához.

A várakozások szerint a Ferrari-gyerekautó 10 ezer euró körüli áron ment volna el, ennek ellenére 120 ezer eurót fizettek ki érte,

ami több mint 43 millió forintot jelent. Az ára fényében meglepő lehet, hogy a replikát egy mindössze 5 lóerős Honda-motor hajtja, amivel fűnyírókban és gokartokban találkozhatsz, de ez is elég, hogy 40 km/órát érjen el a kisautó.

Az eddigi legdrágábban eladott gyerekautó egy ’58-as Ferrari 250 Testa Rossa volt, amiért több mint 100 ezer eurót adtak, és ennyit fizettek egy 1927-ben készült eredeti Bugatti Babyért is hat éve. Jóval olcsóbban is kapni klasszikus stílusú kisautót:

egy újonnan épített, elektromos hajtású mini Aston Martin DB5 vagy Bugatti Baby ennek csak a töredékébe kerül.

Ez is érdekelhet:

Itt az ideje, hogy a gyereknek is legyen Shelby Cobrája

Feleakkora, mint az eredeti, de motor is van benne.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Egy Smarttal könnyű parkolni? Attól függ, kinek

Csodálatos retró a Nissan 400Z Heritage Edition

További cikkeink a témában