Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A modellváltás még odébb van, de a Peugeot-nál már tervezgetik, hogy milyen lesz a 3008 és 5008 utódja, amiből nagyteljesítményű, nagy hatótávú elektromos változatot is készítenek.

2016-ban jelent meg a Peugeot 3008 jelenleg is kapható generációja, ami az eltalált kialakításával az európai év autója díjat is elnyerte, és a hétüléses változatával, az 5008-cal együtt a francia márka egyik legsikeresebb modellje.

A leváltása még évekre van, de a Peugeot-nál már az utódokon gondolkodnak, és ezekről árult el néhány részletet Gilles Vidal, a márka leköszönő dizájnfőnöke a vele készült interjúkban.

akár a térkínálat rovására is, az utóbbi pedig a mostaninál is praktikusabb lesz, akár függőleges hátsóval és oldalfalakkal. A dizájnról ennél többet még nem árultak el, hiszen a 3008 és 5008 is éppen most esett át a ráncfelvarrásán, mi a 2015-ben bemutatott Quartz tanulmányautót választottuk illusztrációnak.

Lehet, hogy az elektromos autóké a jövő, de a Peugeot szerint a két új modell

Az új 3008 és 5008 azonban elsőként kapja meg azt a platformot, amire 60-100 kilowattóra közti akkumulátorral szerelt, egy vagy két villanymotoros elektromos autóvá teszi a francia újdonságot.

A Peugeot elektromos crossoverének teljesítménye 136 és 340 lóerő közé várható, és a hatótáv egy feltöltéssel elérheti a 650 kilométert is. Mindezt annak köszönheti, hogy az autóba már a PSA és a Total által közösen fejlesztett új generációs, nagyobb energiasűrűségű, egyben olcsóbb akkumulátor kerül. A Peugeot közleménye szerint az elektromos változatban is érkező modellpáros a tervek szerint 2023-ban mutatkozhat be.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.