Az idén éppen százéves a Bentley, és erre egy nem mindennapi kiadvánnyal készültek. A márka történetét bemutató könyv már a súlyával is tekintélyesnek számít, de még inkább az árával, különösen a gyémántokkal kirakott kiadása.

1919-ben alapították a Bentley márkát, és a húszas évek Le Mans-i győzelmeitől az egyedi karosszériás túrakocsikon át a legmodernebb típusokig bőven van mit mesélni a történetéről. A márka száz évét fogja át a Bentley Centenary Book, a legfényűzőbb kötet, amit autóról valaha kiadtak, és 30 kilogrammjával bizonyára a legnehezebb is. Az előszavát Ralph Lauren írta.

A 800 oldalas kiadvány mindjárt háromféle változatban rendelhető,

és már az ötszáz példányban készülő Centenary kiadás is háromezer fontba, azaz több mint egymillió forintba kerül, a száz darabra limitált Mulliner kiadás pedig még ennél is drágább, 4,5 millió forintot kérnek érte. A köteteket ugyanazzal a bőrrel borítják, mint az autók utasterét, 17-féle színből lehet választani hozzá, a Mulliner kiadás még alumínium tokot is kap, és egy darabkát a Le Mans-i győztes versenyautó gumiabroncsából.

Az igazi különlegesség a gyémánttal kirakott 100 Carat kiadás, fehérarany vagy platina emblémával,

egy valódi Bentley árát, 200 ezer fontot, azaz 74 millió forintot kérnek érte, de csak heten juthatnak hozzá a világon.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában