80 évesen vette meg a nyolcvanadik Porschéjét

Csaknem ötven éve gyűjti a Porschéket egy osztrák úr, aki nemrég vehette át a nyolcvanadikat a márka főhadiszállásán. Ha kedve tartja, akár minden nap másikat vehet elő a garázsból, és a kollekciója még nem teljes.

A 80 éves bécsi Ottocar J. nemrég vette át a nyolcvanadik Porschéjét, egy Miami kék színre fényezett 718 Boxster Spydert a márka zuffenhauseni központjában. Nem először jár itt, már 1977-ben a gyárban adták át neki a 911 Carrera 3.0-ját, és most, 43 évvel később az elsők közt kapott lehetőséget rá, hogy a gyárban a saját kezével tegye fel a Porsche-jelvényt az autójára.

Az évtizedek során összesen 80-féle Porschéje volt már, csak 911 Carrera RS-ből kilencfélét birtokolt. Olyan legendás versenyautói vannak, mint a 956 és a 904, a Porsche 917-tel rendszeresen vesz részt veteránversenyeken.

A kollekcióhoz egy külön épületet húzott fel a háza mellett, ami a leginkább egy múzeumra hasonlít, kávézóval, műhellyel, relikviákkal és egy mozisarokkal, ahol Steve McQueen Le Mans-ját lehet megnézni.

több szériából a kupé, kabrió és targa változat is megvan neki. Az összes közül persze csak kilencet használ rendszeresen, közte egy 911 R-t, egy 911 Speedstert és két Boxster Spydert, az utóbbiak egyikét veszi elő a leggyakrabban.

Ottocar még tele van tervekkel, a legközelebb a híres amerikai Panamericana utat járná be egy Cayenne-nel. Mint mondja,

például 2022-ben lesz 50 éve, hogy megvette az első Porschéjét, és ezt az évfordulót is stílszerűen szeretné megünnepelni.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.