Csaknem ötven éve gyűjti a Porschéket egy osztrák úr, aki nemrég vehette át a nyolcvanadikat a márka főhadiszállásán. Ha kedve tartja, akár minden nap másikat vehet elő a garázsból, és a kollekciója még nem teljes.

A 80 éves bécsi Ottocar J. nemrég vette át a nyolcvanadik Porschéjét, egy Miami kék színre fényezett 718 Boxster Spydert a márka zuffenhauseni központjában. Nem először jár itt, már 1977-ben a gyárban adták át neki a 911 Carrera 3.0-ját, és most, 43 évvel később az elsők közt kapott lehetőséget rá, hogy a gyárban a saját kezével tegye fel a Porsche-jelvényt az autójára.

Ottocar a spórolt pénzéből még 1972-ben vásárolta meg az első Porschéjét, egy sárga színű 911 E-t, onnantól kezdve rajong a márkáért.

Az évtizedek során összesen 80-féle Porschéje volt már, csak 911 Carrera RS-ből kilencfélét birtokolt. Olyan legendás versenyautói vannak, mint a 956 és a 904, a Porsche 917-tel rendszeresen vesz részt veteránversenyeken.

A gyűjteménye ma 38 darab Porschét számlál, amiről Ottocar azt szokta mondani, hogy egy hónapig minden nap másikat vezethet, hétvégenként kettőt is.

A kollekcióhoz egy külön épületet húzott fel a háza mellett, ami a leginkább egy múzeumra hasonlít, kávézóval, műhellyel, relikviákkal és egy mozisarokkal, ahol Steve McQueen Le Mans-ját lehet megnézni.

Rendkívül sokszínű a kollekció, aminek éppúgy része a 356 Coupé és a Jägdwagen katonai jármű, mint a 911 Turbo S és a 911 GT2 RS,

több szériából a kupé, kabrió és targa változat is megvan neki. Az összes közül persze csak kilencet használ rendszeresen, közte egy 911 R-t, egy 911 Speedstert és két Boxster Spydert, az utóbbiak egyikét veszi elő a leggyakrabban.

Ottocar még tele van tervekkel, a legközelebb a híres amerikai Panamericana utat járná be egy Cayenne-nel. Mint mondja,

„80 évesen már nem a múltra gondolsz, hanem a jövőre, arra, hogy mi vár még rád”,

például 2022-ben lesz 50 éve, hogy megvette az első Porschéjét, és ezt az évfordulót is stílszerűen szeretné megünnepelni.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés