Nem a garázsban őrizték azt a Maserati MC12 Corsát, amit most eladásra kínálnak: a limitált szériás, 840 lóerős szuperautóba több mint 80 ezer kilométert tekert bele előző gazdája.

Csak 50 példányban készült, ezért elég ritka a Maserati MC12 Corsa, amiből az egyik most eladósorba került. Nem akármilyen példányról, hanem az Edo Competition által átalakított autóról van szó. Az eredeti 6 literes V12-est 6,3 literesre fúrták fel, a teljesítménye 840 lóerő, amivel 3,2 másodperc alatt gyorsul százra, további hat alatt a 200 is megvan, és még tíz másodperc kell a 300 km/órához.

Szinte hihetetlen, de a szénszálas szárnnyal és diffúzorral felszerelt MC12 Corsát közúti használatát engedélyezték, rendszámot kapott, mi több, már 81 ezer kilométeren is túl van a számlálója. Egy tizenegy éves autónál ezzel még megkíméltnek mondható, de egy ilyen szuperautóval elképesztő lehetett ennyit menni. Most eladó, az ára 1,95 millió dollár, azaz 570 millió forint.

Az alábbi videón meghallgathatod, ahogyan beindítják, és a végén azt is, ahogyan trombitáló V12-esével elhúz az egyenesben:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Ez a mustangos megmutatta, hogyan lehet igazán vagányan áthaladni a célvonalon

Bemutatták Michelisz Norbi idei versenyautóját és csapatát

További cikkeink a témában