Egy gyári előszériás tesztautót kötöttek el egy vállalati alkalmazott háza elől.

Egy detroiti lopott autókkal foglalkozó zárt Facebook-csoportban dobták fel először a hírt, de a Mopar Insiders nevű Fiat-Chrysler fanzine gyorsan világgá kürtölte, hogy elloptak egy hivatalosan még nem is gyártott szupersport-szabadidőautót.

A 2021-es modellévre összerakott Dodge Durango SRT Hellcat valószínűleg a világ legerősebb SUV-ja lesz,

amikor majd gyártásba kerül a maga 720 lóerős, V8-as, 6,2 literes HEMI-motorjával. 3,6 másodperc körüli 0-100-as gyorsulásával, 290 km/h-s végsebességével ez a kocsi egy hamisítatlan amerikai izomautó, még ha úgy is néz ki, mint egy SUV.

A kocsi egy Dodge-alkalmazott háza előtt állt a felhajtón, onnan vitték el alig három perc alatt a valószínűleg felkészült tolvajok. A Dodge-nál állítólag megszokott dolog, hogy előszériás autóikat még a forgalmazás kezdete előtt kiadják napi használatra a dolgozóknak, ez tulajdonképpen az új modellek tesztelési folyamatának része. Egy fontos dolog most ki is derült a Dodge számára: a lopásvédelemmel kapcsolatban még van mit fejleszteni. A Dodge egyébként a Uconnect nevű online rendszerében a lopás után egy darabig még látta a kocsit, annak utolsó helyéről tájékoztatta is a helyi rendőrséget, de nem tudni arról, hogy sikerült volna megtalálni a Durangót.

Michigan államban nagyon gyakori az autólopás, az egész USA-ban itt adják a legmagasabb autóbiztosítási ajánlatokat a biztosítók. A kocsik nagy részét nem egyben adják el, hanem szétszedik és alkatrészenként értékesítik a tolvajok. Egy Hellcat gyári tuningos Dodge darabjaival biztosan nem is kell majd sokat házalniuk, valaki nagyon boldog lesz a különleges alkatrészekkel a környéken.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Lehetne találni jobb SUV-t a Sorentónál, de minek – Hybrid és ecoHybrid-teszt