A dubaji rendőrség egy hónapig tartó akciójában több mint ezer autót és motorkerékpárt foglaltak le, mert túl erősek vagy túl hangosak voltak. A járművek egy telepen várják a sorsukat.

Dubaj utcái tele vannak brutális terepjárókkal és elképesztő szupersportautókkal, de ez nem jelenti azt, hogy ne vonatkoznának rájuk szabályok. Az Egyesült Arab Emirátusokban nemrég szigorítottak a járművek által kibocsátott zaj határértékén, és a dubaji rendőrség egy hónapig tartó akciót szervezett, amiben több mint ezer autót és motort foglaltak le.

A március közepéig tartó akcióban elsősorban a spontán utcai autós találkozók résztvevőit ellenőrizték a rendőrök, ugyanis mint mindenhol, Dubajban is szeretik egymással összemérni a tuningolt szupersportkocsik teljesítményét, és az utcai driftelés és az autók hangos hifije is egyre jobban zavarta a helyieket. Összesen 1097 járművet foglaltak le.

Az Egyesült Arab Emirátusokban egy éve nemcsak a zajkibocsátásra, hanem a tuningolt autókra is szigorúbb szabályok vonatkoznak,

és amelyek nem felelnek meg, azokat a rendőrség egy telephelyre szállíttatta. A Dubajban népszerű terepjárók, a Nissan Patrol és a Toyota Land Cruiser mellett szép számmal akadnak Lamborghinik és Mustangok is a sorban.

A lefoglalt terepjárók és sportkocsik sorsa egyelőre ismeretlen, a legtöbb azonban a büntetés kifizetése ellenében visszakerülhet a tulajdonosához, miután visszaépítették gyári állapotába.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés