Az új motorszabályok bejelentése óta eléggé felbolydult az élet a Forma–1-ben. A Red Bullnak tetszik, de a Mercedesnek és a Ferrarinak nem, utóbbi elég komoly lépéseket is tenne, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy az nekik tetszik.

A maranellóiak előbb azzal álltak elő, hogy megvétózzák az új konstrukciót, most viszont a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne egészen odáig ment, hogy bedobta a "2020 után kiszállunk az F1-ből" hisztikártyát, amit már nem előszőr húztak elő az elmúlt évtizedekben:

„A helyzet, miszerint a sportág 2021-től a mi fejlődési folyamatunkkal ellentétes irányba menne, döntéskényszerbe hozza a Ferrarit. Megértem a Liberty Media helyzetét, de abszolút nyilvánvalóvá kell tennem, hogy

ha a körülmények nem használnak a márkánknak és a piacnak, nem erősítik a Ferrari különleges pozícióját, a Ferrari nem akar részt venni a játékban.

Ha megváltoztatjuk a játékteret, és az már nem is emlékeztet az eredetire, én nem akarok többé játszani.”

A Ferrari, azaz az F1 legsikeresebb csapatának kiszállása eléggé érzékenyen érintené sportágat, az olaszok a Forma–1 hivatalos indulása óta még egyszer sem hiányoztak az F1-ből.

(Forrás / fotó: autosport.com / AFP)

És ezt olvastad már?
Bitang pályagép lett a legeslegutolsó Ford GT