Komolyan odaszóltak az autóra mutogató Ferrari-pilótáknak.

Még csak öt versenyhétvége ment le a 23 futamos idényből, de a Ferrari hátránya már 146 pont az éllovas Red Bull-lal szemben, miközben az Aston Martin mellett még a tavaly óta gyengélkedő Mercedes is előrébb jár a világbajnoki pontszerzésben, vagyis nagyon úgy tűnik, hogy az idei szezon sem lesz a maranellóiaké.

A legutóbbi futam, a Miami Nagydíjat követően a csapat mindkét pilótája, Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr. is az autó következetlen viselkedésére és a tempó hiányára panaszkodtak, kvázi ennek tudva be saját teljesítményüket. A korábbi F1-es pilóta, jelenleg a német Sky Sports szakértőjeként ténykedő Ralf Schumacher szerint azonban az SF–23 konstrukciójával nincs akkora baj, és inkább a pilóták felelősségét kéne firtatni, hiszen több hibát is elkövettek már az idényben – például Miamiban a monacói a szabadedzésen és az időmérőn is falnak vágta az autóját, míg spanyol csapattársa a futamon ötmásodperces időbüntetést kapott bokszutcai gyorshajtásért:

„A Ferrari legnagyobb problémáját a versenyzői jelentik. Számomra Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr. nem elég következetes. (...) Leclerc a hibáival azt bizonyítja, hogy még nem elég érett vagy  nem annyira kiegyensúlyozott, hogy világbajnok legyen. Sainz pedig nyolc tizeddel maradt el Leclerc-től Miamiban. (...) Hogy őszinte legyek, a csapat pillanatnyilag jobb munkát végez, mint a versenyzői.”

(Forrás: Crash.net, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

A távozó csapatfőnök: Jobb, ha befogom a számat

Franz Tost a távozásáról beszélt.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában