Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha Bernie Ecclestone terve sikerül, búcsút inthetünk a porszívóhangú autóknak.

A Forma-1 2014 elején váltott sokkal zöldebb, 1.6 literes V6-os erőforrásokra, amiket további energia visszacsatoló rendszerekkel tuningoltak. A fő cél a sportág energiatakarékossá és környezetvédővé tétele volt, ami szerintünk egyáltalán nem ezen a részleten fog múlni, és amúgy is annyi más mód van a környezet megvédésére. Ezen az állásponton voltak a fanok, a befektetők, a versenyzők maguk és a csapatok is, főként a duruzsoló motorhangokat hiányolván. Sőt, mióta a V6-os erőforrásokat használják a csapatok, a Mercedes hatalmas dominanciára tett szert, és mind a Ferrari, mind pedig a Renault csak pislog, milyen motort raktak össze a németek.

Habár teljesen elkésett ötletnek tűnik, hogy már jövőre visszahozzák a jó kis V8-asokat, Bernie Ecclestone kész arra, hogy kötelezze a csapatokat, hogy dobják ki a kukába a 2016-os V6-os terveiket.

„Nem gondolom úgy, hogy engedélyt kérne kérnem ehhez a csapatoktól. Egyszerűen csak megmondom, hogy mostantól ez lesz, és akkor ez lesz. Ha nem tetszik, akkor lehet menni. Hiszem, hogy vissza kell térnünk a V8-as motorokhoz jövőre. Pillanatok alatt meg lehet tervezni és kivitelezni, úgyhogy ezt kell tennünk. A V6-os erőforrások nem képesek kiszolgálni a sportág igényeit."

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.