Néhány napja még úgy tűnt, hogy a koronavírus terjedése ellenére is megtartják a jövő héten nyíló genfi autószalont, de egy időközben hozott jogszabály miatt mégsem rendezhetik meg az egyik legjelentősebb autókiállítást.

Sokáig a levegőben lógott az idei genfi autószalon sorsa, a koronavírus terjedése miatt eleve kétségek merültek fel, hogy érdemes-e megtartani egy ilyen nagy tömeget vonzó rendezvényt, a februári barcelonai mobilkommunikációs kiállítást például hasonló okból törölték.

Svájcban február 25-én, kedden regisztrálták az első koronavírus-fertőzöttet, ennek ellenére még szerdán este is azt mondták az autószalon rendezői, hogy a tervek szerint március 2-án, hétfőn délután megnyitják a kapukat az újságírók előtt, fokozott higiéniai intézkedések mellett.

Másfél nappal később, ma délben már azt közölték a szervezők, hogy az idei genfi autószalon a koronavírus terjedése miatt elmarad.

A svájci törvényhozás ugyanis időközben megtiltotta az ezer főnél nagyobb létszámú események megtartását, és a genfi autószalon 2019-ben is több mint 600 ezer látogatót vonzott két hét alatt. A standokat már február elején elkezdték építeni, a szinte már készen álló kiállítás költségeit az autómárkák és a rendezők is elbukták. A látogatóknak visszafizetik az előre megváltott jegyek árát.

Az újdonságok bemutatói mégsem maradnak el, a legtöbb autómárka interneten közvetíti majd a premiereket, amiről itt a Playeren is beszámolunk.

Erről a látványról már biztosan lemaradunk az idén:

Éld át ezekkel a képekkel az idei genfi autószalon hangulatát!

Ezért érdemes neked is kinézned a kiállításra.

Frankfurti autószalon sem lesz több, de nem a vírus miatt:

Nem lesz többé frankfurti autószalon

Legalábbis nem úgy, ahogyan eddig ismertük.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Egy merőben váratlan helyre igazolhat Sainz

További cikkeink a témában