Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Attól függetlenül, hogy az egyik legsikeresebb beszállítója volt a sportágnak, jelenleg nem érdekli a visszatérés.

Nem csupán a Michelin, Bridgestone és Pirelli szállított gumikat a királykategóriának, hanem a Goodyear is, akik azonban nem pályáznak a 2017-től aktuális egyetlen beszállítói pozícióra, hiszen nem tetszik nekik a Forma-1 jelenlegi állapota.

Habár hivatalos megerősítést még nem kaptunk, források szerint továbbra is a NASCAR és Moto 2 áll a cég érdeklődési körében. Amikor megkérdezték erről Darren Wellset, aki a Goodyear közép-európai és afrikai üzleteit bonyolítja, próbált kitérni a válasz alól:

„A motorsport az egyik legjobb lehetőség a fejlődésre, és üzletre. Amikor adódik egy lehetőség, el fogunk gondolkodni, hogy belevágjunk, de nagyon jól ki kell választanunk, mibe fektetünk, és ezt csak akkor elvállalni, ha meg is van a megfelelő felkészültségünk. Annyit azonban ígérhetek, hogy pár héten belül ez a döntés mindenki számára világos lesz.”

A Goodyear egyébként 1998-ban szállított kereket az F1-be utoljára, büszke lehet a múltjára, ugyanis 25 világbajnoki címhez, 26 konstruktőri elsőséghez segített, és 361 futamon képviseltette magát.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.