Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem lehet, hogy csak a G-osztály és a Defender uralják a hatkerekűek piacát. Az önmagában is brutális F-150 Raptor alapján most az amerikaiak is elkészültek a sajátjukkal.

Egészen eddig úgy tudtuk, hogy a lehengerlő megjelenésű Ford F-150 Raptor az egyik legkeményebb platós terepjáró a világon.

De most megláttuk a Hennessey hatkerekű változatát, és azonnal felmerült bennünk a kérdés, hogy ez miért nem jutott előbb az eszükbe? Mostanáig ugyanis a Mercedes-Benz szinte egyedül uralta a hatkerekűek piacát, komolyabb átépítés egyedül a Land Rover Defender alapján készült. De mégsem járja, hogy az amerikaiaknak ne legyen saját hatkerekűjük, hát lett.

A Velociraptor 6x6 pedig még brutálisabban néz ki, mint a négykerekű változat. Az orrára gallytörő rács került, a tetőn LED-es fényszórók kaptak helyet, a kerékjáratait még jobban kiszélesítették, a 20 colos kerekekre strapabíró terepabroncsokat szereltek. Megerősítették a futóművet, amiből offroad kivitelt is kérhetsz, ha gyakran mennél vele terepre. De a platót kellett a legjobban átalakítani ahhoz, hogy elférjen alatta a négy kerék.

A 3,5 literes V6-os motor 450 lóereje is elég soknak hangzik, de ha ez nem lenne elég, akkor szíves örömest 600 lóerőre tuningolja a Hennessey. A nagyobb teljesítményhez szinte kötelező megrendelned az erősebb Brembo fékrendszert, és ha gyakran lőnek rád, páncélozva is kérheted a Velociraptort. Az ára pedig jóval kedvezőbb, mint a Mercedesé: a G 63 AMG 6x6 430 ezer dolláros árához képest 295 ezer dollárba fog kerülni, amikor elkezdődik a forgalmazása. Mert el fog, erre mérget veszünk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.