A Honda 1985-ben vette meg azt a korábban repülőgép-gyártásnak helyet adó ipari telket dél-Angliában, Swindon város mellett, ahol aztán felépített és évtizedeken át üzemeltetett egy komplett autógyárat.  A Honda UK Manufacturing üzleti egységének története most lezárul: a japán márka eladja az üzemet.

A vevő a Panattoni, egy amerikai székhelyű multi, amely  európai tevékenységével kontinensünk legnagyobb ipari és logisztikai fejlesztő vállalkozásának számít. A cég fejlesztési igazgatója azt mondja, a 150 hektáros területen összesen 700 millió fontos, 300 milliárd forintos beruházással olyan fejlesztéseket kívánnak megvalósítani, amelyek továbbra is munkát tudnak biztosítani a környéken élőknek.

Szimbolikus a Honda közleményéhez mellékelt fotó: az autógyártó szakiktól öltönyös befektetők veszik át a swindoni ipari terület kezelését

A Honda már 2019-ben bejelentette, hogy be akarja zárni a brit üzemet. A gyártás a tervek szerint idén július 30-án áll majd le végleg, amikor az utolsó, idén kifutó ötajtós, kilencedik generációs Civic is elhagyja a szerelőszalagot. A leszerelés, a gépek elszállítása még a jövő év tavaszáig elhúzódik, a Panattoni 2022-ben kezdhet bele valami egészen új dolog építésébe a swindoni telken.

Nem is mindig jó az, ha egy autógyártó csak úgy mindenfelé gyártogat:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés