Negyedszerre sikerült neki. Külső szemlélőként is érezhettük, hogy soha nem volt még ilyen hosszú 28 másodperc.

Romain Grosjean brutális balesetet szenvedett a Bahreini Nagydíj rajtját követően. A francia pilóta elemi erővel, 221 km/órás sebességgel száguldott bele a pálya szélén lévő szalagkorlátba – a becsapódás során 53 G-s erőhatás érte őt –, amelynek hatására a korlát szétnyílt (valójában kilyukadt), autója kettétört és kigyulladt.

Lángtenger és kettétört autó – brutális balesettel indult a Bahreini Nagydíj

Grosjean elemi erővel csapódott a szalagkorlátba, azonnal megszakították a versenyt. Bár a pilóta saját lábán menekült ki lángok közül, de megsérült és kórházba szállították.

Grosjean hosszú másodperceket töltött a lángoló autóban, amiből háromszor is megpróbált kiszabadulni, ám csak negyedikre sikerült. Most elmondta, mire gondolt, míg megmenekült a tűz martalékából:

„Sokkal többnek éreztem, mint 28 másodperc. Láttam a lángokat, a sisakrostélyom pedig teljesen narancssárgává változott. Sok dolog átfutott a fejemben, Niki Lauda járt a fejemben, hogy én egész egyszerűen nem végezhetem így.

(...)

Majd a gyermekeim jutottak az eszembe. Ki kell jutnom innen – ezt mondtam magamnak. A tűzbe tettem a kezem, a karosszéria égetett, éreztem a fájdalmat. Végül kijutottam, átugrottam a korláton, valaki húzta az overallom, ekkor már biztosan tudtam, hogy kint vagyok.”

Grosjeant a mentésére siető orvos, az FIA főorvos Dr. Ian Roberts látta el, aki a lángoló autó mellett várta, hogy a francia pilóta kiszabaduljon:

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Nem adja alább 666 lóerőnél a megújult Lamborghini Urus