A kupé után nyitott tetős változatban is kijött a Vantage, és az Aston Martin a kabriók közül a leggyorsabban tudja ledobni magáról a textilt. A biturbó V8-assal a gyorsulása sem rossz.

Az új generációs Vantage bemutatása után csak idő kérdése volt, hogy az Aston Martin mikor jön ki a nyitott tetős változattal.

A Vantage Roadster prototípusát már az ősszel megmutatták, és jóformán nem sok titok maradt a formájával kapcsolatban, de a most közzétett képeken mégiscsak sokkal jobban néz ki a gyártásba kerülő változat.

A vászontető gombnyomásra nyitható, és a Vantage a leggyorsabban vetkőző kabrió lett az elektromos mozgatású tetősök közt,

ennél már csak a Mazda MX-5-ben lehet gyorsabban ledobni a textilt, kézzel. Az Aston Martinban a vászontető 6,7 másodperc alatt nyitható ki (és egytizeddel több idő alatt csukható be), 50 km/óráig akár menet közben is.

A Vantage Roadster persze menni is nagyon tud,

a 4 literes biturbó V8-as motorja ugyanúgy 510 lóerőre és 685 Nm nyomatékra képes, hozzá nyolcfokozatú automata sebességváltó kapcsolódik. Az Aston Martin újdonsága ezzel 3,7 másodperc alatt gyorsul százra, és 306 km/óra a végsebessége, alig rosszabb adatok a kupé számainál.

A gyáriak szerint a roadster is teljes értékű sportautó, legalábbis

a csomagtartója nem sokkal lett kisebb, a lényeg úgyis az, hogy a 200 literes térben elfér egy golfzsák, és még néhány holmi.

A Vantage Roadster első példányait már a nyár előtt szállítják, az ára 157 300 eurótól indul, ami 53 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Kalea elment megtankolni a McLarent, mi pedig megmutatjuk