A sátras utánfutó nem mai műfaj, és talán el is felejtettük, hogy létezik, de a BMW-nél idén elővették a témát. A sarkvidéki expedícióra szánt sátrat a The North Face-szel együtt készítették, és ha az utánfutó nem is válik valóra, az anyaga gyártásba kerül.

Furcsa szerzetet mutatott be a BMW Designworks stúdiója, és ezúttal nem is autóról van szó, hanem egy pótkocsiról. A régi idők kempingjeiből lehet ismerős az utánfutó, amiből egy komplett sátrat lehet kihajtogatni, és ezúttal is valami hasonlóról van szó. Csak éppen sokkal modernebbről, ami a mai expedíciók divatos kellékeként is megállná a helyét.

A sátorban két fekhelynek és egy asztalnak jut hely, maga a sátor pedig egy spéci vízlepergető, mégis lélegző anyagból készült.

Ha a BMW sátras utánfutója nem is válik valóra, a The North Face által tervezett anyagból készült túrafelszerelések hamarosan kaphatók lesznek.

Nem újdonság a BMW-nél sem ez a speciális anyag, amivel 2008-ban egy egész autót beborítottak.

A Gina Concept a Z4 előzetese volt, és a karosszériája rugalmas vászonból készült, ami elég különleges megjelenést adott neki, főleg nyitott ajtókkal.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
55 éve nyomul Alpine-okkal a francia autópálya-rendőrség