Squalo, azaz cápa néven készül a GTO Engineering brit műhelyében az a klasszikus stílusú sportkocsi, ami a formájával és a technikájával is a legendás Ferrarikat idézi.

GTO Engineering a neve annak a brit műhelynek, ahol klasszikus Ferrarik építésére specializálódtak, és a vadonatúj 250 GT Berlinettát mutattuk is már a Playeren.

Minden álmunk ez a vadonatúj Ferrari 250 GT Berlinetta

Jobb lett az eredetinél, és olcsóbb is nála.

Most nem egy létező modell replikáján dolgoznak, hanem egy saját fejlesztésű sportautón, ami azonban a legapróbb részletéig a maranellói márka autócsodáit idézi.

Squalo, azaz cápa névre keresztelték az autót, és csak meg kell nézned a legutóbb mutatott képeket, hogy megértsd, miért.

A harapós orrával és az oldalsó kopoltyúival rászolgál a nevére a GTO Engineering sportautója, ami a korabelinél nagyobb, 18 colos kerekeket kap, de még ezek is fantasztikusan mutatnak rajta.

A technikáról annyit árultak el, hogy egy saját 4 literes V12-es motort fejlesztenek hozzá,

a Ferrari legendás erőforrásainak mintájára, az erejét kézi váltó továbbítja majd a hátsó kerekekhez. A teljesítménye csak később derül ki, de ígéretesen hangzik, hogy az acél vázszerkezetre épülő sportkocsi 1000 kilogrammnál is könnyebb lesz.

Ez is érdekelhet:

Modernizált változat készül a Lancia raliautójából

Újra gyártásba kerül a Stratos utódja.

És ezt olvastad már?
Ice Green színben pompásan mutat ez a Porsche 911-es
További cikkeink a témában