A nyilvános elektromos töltők fele Pest megyén belül van.

Megjelent a legfrissebb negyedéves jelentés a hazai e-mobilitásról. A nyilvános elektromos töltőberendezések száma 33,6 százalékkal nőtt 2021-ben az előző évhez képest, és tavaly összesen 10 907 MWh áramot töltöttünk az autóinkba, 57 százalékkal többet, mint 2020-ban – írja a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

A fenti adatok hangsúlyozottan a nyilvános töltőkre vonatkoznak, amelyeket a MEKH engedélyével lehet üzemeltetni. A hivatal szerint tavaly év végén 1880 töltő üzemelt Magyarországon, ezekről egy interaktív térkép is készült, amin bármilyen felbontásban (régió, megyék, kerületek, egyes töltők) lebontva nézhetőek adatok, kereshetők is többféle szempont alapján.

A nagy növekedésből az elmúlt negyedévben Somogy és Tolna megye kimaradt, a legnagyobb, 25,9 százalékos növekedés Vas megyében volt. A legtöbb töltő persze Budapesten (673) és Pest (233) megyében van.

Közölték azt is, hogy a tisztán elektromos gépjárművek (5E kategória) száma az előző negyedévhez képest 21 százalékkal nőtt, míg a zöld rendszámos autóké 14 százalékkal. A teljes jelentést itt olvashatod.

(Forrás: MEKH)

Ez is érdekelhet:

30-40 ezer roller közlekedhet Magyarországon

A járvány alatt többszörösére nőtt a rollerrel megtett átlagos utak hossza.

És ezt olvastad már?
Nem mindennapi látvány a hegyi szerpentinen kanyargó Bugatti Divo