Igazából Max Verstappen a hibás, ugyanis, ha nincs a fiatal holland brutális balesete, nem jön be a biztonsági autó, és akkor talán nem okoskodik a Mercedes és nem hívják ki Lewis Hamiltont a boxba.

Az történt, hogy Verstappen elképesztő időket autózott a Monacói Nagydíjon, a fiatal pilóta zseniális versenyt futott egészen a 63. körig, amikor hátulról kegyetlenül legyalulta Romain Grosjean Lotusát. Verstappen szerencsére megúszta a félelmetes balesetet, a Toro Rossója már nem annyira:

Jött is a safety car és a Mercedes hatalmas taktikai hibája

A Mercedesnél úgy gondolták, ha már bejött a biztonsági autó, kihasználják az időt, ezért kihívták kerékcserére az addig mindvégig élen autózó Hamiltont. Csakhogy sem a csapattárs Nico Rosberg, sem pedig Sebastian Vettel nem tette tiszteletét a boxban, így a brit 20 másodperces előnye elúszott, plusz csak a harmadik helyre tudott visszaérkezni. Ezzel pedig szépen bukta is a versenyt.

A futam végén a mérnöki stáb beismerte hibáját és bocsánatot kért Hamiltonról, de a brit szemmel láthatóan nem volt boldog. Még az is lehet, hogy Hamilton megbánta, hogy a napokban meghosszabbította a szerződését. Na jó, ezt azért mi sem gondoljuk komolyan.

A versenyt egyébként Rosberg nyerte, aki sorozatban harmadik Monacói Nagydíját húzta be, és így 10 pontra felzárkózott Hamilton mögé az összetettben.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon