A Mercedes-AMG nem először gyárt majd autót 73-as típusjelzéssel, és a talán már jövőre érkező újdonság rászolgál a nevére, az AMG GT eddigi legizmosabb és leggyorsabb változata lesz.

Jelenleg a Mercedes-AMG kínálatának csúcsmodellje a GT 63 S, aminek a teljesítménye 630 lóerő, de a gyártónál egy ennél is erősebb változat érkezését készítik elő. Nem először vezetik be a 73-as számot, hiszen már a kilencvenes években ott volt az SL 73 AMG, aminek a 7,3 literes V8-as motorja 525 lóerőt adott le, manapság pedig a Pagani használja az erőforrást.

A Mercedes-AMG-nél most egy rövid videót készítettek, amivel összefoglalják a 2019-es évet, és az igazi érdekesség nem is a Lewis Hamilton által vezetett Project One szuperautó, hanem a rövidfilm végén az AMG GT eddig nem ismert változata.

A maszkolt prototípus néma csendben rugaszkodik el, ami az AMG vadonatúj hibrid hajtásláncára utal.

A hírek szerint AMG GT 73 néven érkezik az újdonság, amiben a megszokott 4 literes biturbó V8-as mellett még egy elektromotor hajtja a hátsó kerekeket, akkumulátorról akár néhány kilométeren át. A teljesítménye bőven 800 lóerő körül lesz, amivel a száz km/órára gyorsulás értéke kettessel kezdődik majd.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában