Mindkét topcsapat elhasalt az FIA-nál.

A sajtóértesülések szerint a Mercedes és a Red Bull új autója, a W13 és az RB18 sem tudta teljesíteni az FIA kötelező töréstesztjét* – előbbi az oldalterhelést nem bírta ki, utóbbi pedig a frontális tesztnél vérzett el –, vagyis jelen állás szerint egyik csapat sem indulhat el az új idényben.

* Minden csapatnak 15 töréstesztet kell teljesítenie, mielőtt az autó kigurul a pályára a téli tesztek során. Egyébként nem ritka, hogy a csapatok a korai szakaszban sikertelenül teljesítik a tesztet.

Persze még van ideje a csapatoknak abszolválni a törésteszteket, hiszen az eredeti terv szerint csak néhány hét múlva mutatják be a 2022-es szezonra szánt autókat (de az amúgy is inkább szponzorációról szól), az első éles bevetésig, a barcelonai háromnapos teszthétig pedig még három hét van. Aggodalomra tehát semmi ok, ugyanakkor egészen biztosan nem jött jól egyik csapatnak sem, hiszen így most át kell alakítaniuk az autót, ami kicsit átrendezi az ütemtervet.

UPDATE: A Red Bull és a Mercedes is cáfol, sőt a Mercedes azt is elárulta, hogy már korábban, január 13-án sikeresen teljesítette a töréstesztet.

(Forrás: planetf1.com, fotó: formula1.com)

Ez is érdekelhet:

Räikkönen csapatfőnökként tér vissza

Nem tartottak sokáig Räikkönen nyugdíjas évei.

Hamilton többször is lemásolta Bottas beállításait

Bottas elárulta, hogy számtalanszor kisegítette Hamiltont az utolsó pillanatban.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés