Az előző idényben a Mercedes tartalékpilótája volt, a következő szezonban már a Ferrarié lesz Sebastian Vettel jó barátja, Pascal Wehrlein.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint,

a Ferrari leigazolta a korábban a Mercedes nagyreménységének kikiáltott Pascal Wehrleint szimulátoros teszt- és tartalékpilótának.

Erre pedig úgy kellett a maranellóiaknak, mint egy falat kenyér, ugyanis korábban ezeket a posztokat betöltő Danyiil Kvjat és Antonio Giovinazzi is ülést kapott az F1-ben: előbbi hatalmas meglepetésre visszatér oda, ahonnan elüldözték, a Red Bull családhoz, pontosabban a Toro Rossóhoz, utóbbi pedig Kimi Räikkönen csapattársa lesz a Saubernél.

A 24 éves pilóta számára ismerős terep az F1, a Manornál és a Saubernél is futott egy-egy szezont 2016-ban, illetve 2017-ben. Jelenleg egyébként a Wehrlein a Formula E-ben versenyezni a Mahrindra csapatánál.

A Ferrari egyébként szeretne még egy fejlesztőpilótát, a Williamstől elküldött Szergej Szirotkin mellett a Toro Rossónál megbukott Brendon Hartley neve merült még fel. A jelöltek között volt még Robert Kubica is, de a lengyel 2019-re ülést kapott az F1-ben.

Eközben meg...

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Nahát, milyen jópofa magyar hidak vannak!