Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Rolls-Royce kisebbik luxusautója és a márka legsikeresebb modellje a Ghost, ami egy évtized után teljesen új generációnak adja át a helyét. A letisztult stílusú újdonság a márka eddigi legfejlettebb autója lett.

A Phantommal kezdett új fejezetet a Rolls-Royce, és a tehetős vevők igényeltek egy kisebb modellt is, ez lett a 2009-ben bemutatott Ghost. A hosszú ideig gyártott első széria a márka 116 éves történetének legnagyobb számban eladott típusa lett, most pedig leleplezték a vadonatúj modellt, ami csak a Spirit of Ecstasy emblémát tartotta meg az elődjétől.

Valójában a 2,5 tonnás Ghost is nagyobb az elődjénél, az 5,55 méter hosszú, 1,98 méter széles és 1,57 méter magas karosszériája kilenc centivel hosszabb és három centivel szélesebb lett.

Sokan saját maguk vezetik, de a hátrafelé nyíló hátsó ajtós Ghost a maga 3,3 méteres tengelytávjával sofőrös limuzinnak is tökéletesen beválik. A Rolls-Royce már ehhez a modellhez is elérhetővé tette az elektromosan nyíló és csukódó ajtókat, amelyeket gombnyomásra kezelhetünk.

az utóbbi pedig háttérvilágítást kapott. A belső teret is minimalista stílusban tervezték, a műszerfalba simuló képernyővel, a 18 hangszórós hifi fém hangszórórácsaival és az első utas előtt 850 apró LED-ből álló hangulatfénnyel.

és a maximum 850 Nm nyomatékát már 1600/perc fordulatszámon leadja. A sebességváltója nyolcfokozatú automata, és a navigációs rendszer adatait is felhasználja, hogy mindig a megfelelő fokozatot tudja kiválasztani.

a manőverezést pedig hátsókerék-kormányzás könnyíti meg. A 600 méterre világító lézeres fényszórótól az éjjellátón és az önállóan parkoló asszisztensen át a szinte önvezető rendszerig minden modern extrát megkaphat a Rolls-Royce eddigi legfejlettebb autója.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.