Ed Bezzant angol üzletember, és elég egy pillantást vetni az Instagramjára, hogy az ember lássa, a srác bizony imádja az autókat.

Jelenleg ezt a szürke Porsche Caymant hajtja...

...de már nem sokáig, ugyanis emberünk elhatározta, hogy vesz egy frissebb modellt, a régit pedig elpasszolja valakinek 20 fontért. Jól olvastad: a vevő 6600 forintnak megfelelő fontot fog kicsengetni érte. Kész elmebajnak hangzik, de miután elmondtuk, hogyan történik majd az adásvétel, mégsem fogod azt mondani az eladóra, hogy megőrült.

Ed az Instagramon hirdette meg a verdát, nem is akárhogy: első körben tulajdonképpen nem is az autót árulja. 2500 sorsjegyet fog eladni, mindegyiket 20 fontért, amikor pedig az összes elkelt, a jegyeket megvásárlók között fogja kisorsolni a gyönyörű Porschét.

Egy nevező akármennyi sorsjegyet vehet, de a sorsolásra csak akkor fog sor kerülni, amikor az összes jegy elkelt, így végső soron Ed a mutatvánnyal 50 000 fontot fog kaszálni, ami simán több, mint egy új 718 Cayman ára.

Igen, 2499 sorsjegy tulajdonosa simán be fogja bukni a beinvesztált pénzt, cserébe viszont egyvalaki tényleg húsz fontért lehet az 51 500 kilométert futott, rendszeresen szervízelt, kifogástalan állapotban lévő gép büszke tulajdonosa.

Egy dolog azonnal világos: nem hiába pörög emberünk ilyen autókkal. Ezzel az észjárással hamar egy 918 Spyderrel a segge alatt végezheti. Ügyes.

UPDATE – Egyik figyelmes olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy az Egyesült Királyság térítésmentesen használható internetes gépjármű-nyilvántartásában a hirdetésben szereplő autó rendszámára rákeresve egy kicsit több olvasható az autó kilométeróra-állásánál, mint amit mi fentebb írtunk. Az itt olvasható adatok alapján ugyanis a Porschéban 2017. július 7-én 161 843 mérföld, azaz 260 461 kilométer volt, az pedig már gombócból is sok. Előfordulhat, hogy a hirdetés szövegét fordítottuk rosszul, és az általunk írt kilométer a gumiabroncsok futására vonatkozik. (Mentségünkre legyen mondva, hogy ez a rész a hirdetés szövegében egy kicsit furán lett megfogalmazva.) Reméljük, senki zsebéből nem ugrasztottunk ki idejekorán húsz fontot!

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon