Érdeklődő lenne is rá.

Az Auto Motor und Sport német lap arról ír, hogy a Red Bull szeretne megválni az egyik Forma–1-es csapatától. Természetesen nem a tavalyi idényt konstruktőri világbajnoki címmel záró Red Bullról van szó, hanem a B-csapatról, az AlphaTauriról. Ennek oka állítólag az, hogy az AlphaTauri nem hozza az eredményeket (a tavalyi idényt az utolsó előtti helyen zárták a gyártók között), ilyenformán pedig túlságosan költséges az istálló üzemeltetése.

A Red Bull érdemben nem kívánta kommentálni a faenzai istálló eladásáról szóló híreszteléseket, Helmut Marko ugyanakkor egyik nyilatkozatában azt mondta, hogy teljesen logikus, ha alulteljesítés esetén felmerülnek ilyen jellegű kérdések is, és hogy „az igazi üzletemberek, a részvényeseink meg fogják hozni a helyes döntést” – az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost azért ennél határozottabban reagált a pletykákra: nem tervezünk változtatni a jelenlegi felálláson”.

Az AlphaTauri még 2006-ban Toro Rossóként vált a Red Bull utánpótláscsapatává, ami Sebastian Vettel és Max Verstappen személyében többszörös világbajnokot is adott az RB-nek.

Az Ams egyébként 700 millió euróra taksálja az AlphaTauri értékét, a csapat pedig vélhetően hamar gazdára találna, az amerikai Andretti Autosport, a brit Hitech GP és az indiai Mumbai Racing állítólag lecsapna a lehetőségre.

UPDATE:

Az AlphaTauri közleményt adott ki az esetleges eladásáról, amelyben Fanz Tost csapatfőnök kijelenti, hogy „ezek a pletykák mind alaptalanok. A csapat a szezonkezdésre összpontosít, valamint arra, hogy jobban teljesítsen, mint tavaly”.

(Forrás: Auto-motor-und-sport.de, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Mi változott meg a 2023-as szezonra a Forma–1-ben?

Mondjuk, mit érdemes tudni az új szezon változásairól.

„Rohadt tízmilliót kér, nem engedhetjük meg magunknak őt, Kevin”

Daniel Ricciardo esetében is igaz lehet a mondás, miszerint a kevesebb néha több.

Schumacher politikai okok miatt nem maradhatott az F1-ben

Egy csapat konkrétan le akarta igazolni Mick Schumachert, de mégsem tehette meg.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Te mit csinálnál, ha ütköznél az autópályán? Ők sétálgatni kezdtek

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés