Az osztrák csapat dobja a Renault-erőforrásokat, és Ferrari-motorokat használhat jövő évtől.

Egy médiában megjelent tudósítás szerint a Red Bull jövő évtől már Red Bull Ferrari néven futhat, mivel már nem kíván többet szenvedi a Renault-motorokkal. A német Sport Bild is megerősítette, hogy a csapat már nagyon megelégelte a Renault gyatra megbízhatóságát és a gyenge teljesítményét. Az osztrákok számára a Ferrari lenne a legjobb megoldás, és már meg is kezdték a tárgyalásokat a lehetséges együttműködésről.

Míg a Mercedes szemmel láthatóan jobb erőforrásokat gyárt, a Ferrarira való váltás mégis sokkal ésszerűbb, mivel a Red Bull már 2006-ban használt olasz motorokat. Egy évvel később a kiscsapata, a Toro Rosso kezdte el használni az erőegységeket. Múlt év végén Sebastian Vettel elhagyta a Red Bullt, hogy a Ferrarihoz csatlakozhasson, de nemrégiben elmondta, ettől függetlenül nagyon jó kapcsolatban van a Red Bullal, talán ez is erősítheti a kapcsolatukat a Ferrarival.

A Sport Bild legújabb kiadásában az olvasható, hogy az olaszok nagyon szívesen szállítanának motort a Red Bullnak és a Toro Rossónak is, amely 2014-ben cserélte le Renaultra a Ferrarit. A Renault-motorok jelenleg 20-30 lóerővel vannak lemaradva a Ferraritól, ezért Helmut Marko szerint még egy B-verziós Ferrari-motor is jobban működne, mint a jelenlegi A-kategóriás Renault-erőforrásaik. Mindkét csapatnak 2016-ban jár le a szerződése a franciákkal, akik amúgy is inkább a csapattá formálódásukon dolgoznak, a pletykák szerint a Lotust kívánják megvásárolni.

Hétvégén már az Osztrák Nagydíjra figyelhetünk, amit biztosan te is nézni is fogsz. De fogadsz is rá?

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon