Szegény Mercedes, pedig a 2022-es szezon kezdete óta most futotta a legjobb versenyét.

Max Verstappen talán Forma–1-es pályafutása legkönnyebb győzelmét aratta a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon, amivel a Red Bull eddig 7/7-es mutatóval bír az idényben, azaz az eddig lement hét futamból hetet RB-s pilóta nyert – ötöt Verstappen és kettőt Sergio Pérez.

Élete legsimább futamgyőzelmét aratta Verstappen, mégis a Mercedes örül a legjobban talán

Egy tizedmásodpercig nem volt kérdés Max Verstappen győzelme a Spanyol Nagydíjon, eközben hatalmasat lépett előre a Mercedes.

Eközben a Mercedes mindkét pilótája dobogóra állhatott a futamon, miután Lewis Hamiltont a második, George Russellt pedig a harmadik helyen intették le. A csapat fejlesztései tehát határozottan jól sikerültek, nem véletlen, hogy Barcelonában – és a világbajnoki tabellán is – a második erővé lépett elő.

A Red Bull csapatfőnöke, Chris Horner ugyanakkor nem aggódik a rivális istálló feljavulása miatt, mindezt pedig egy arcpirító odaszólással igyekezett a tudtára adni a világnak:

„A verseny végén még így is 23 másodperc volt a lemaradásuk tőlünk.”

Szegény Hamilton és Russell, pedig a 2022-es szezon kezdete óta most futották a legjobb versenyüket. Persze Horner hozzátette, hogy

„Szép előrelépés, de nekünk is van még ez-az a tarsolyunkban, lesz még néhány apróságunk a szezon későbbi részében. De az biztos, hogy nagy lépést tettek előre, minőségi csapat, és az biztos, hogy az év második felében nyomás alá fognak helyezni bennünket.”

(Forrás: Planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Pérez gyakorlatilag Verstappen tesztpilótája lett?

Komoly gyomrost kapott Sergio Pérez.

„Seggfej csapattárs voltam”

Komoly önkritikát gyakorolt a korábbi Forma–1-es pilóta.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában