Komoly gyomrost kapott Sergio Pérez a Monacói Nagydíjat követően, de jogosan?

Max Verstappen nagyon sima rajt-cél győzelmet aratott a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon (is), amivel sikerült megszereznie szezonbeli negyedik és pályafutása 39. elsőségét. Hat futam után a címvédő pontelőnye a világbajnoki tabellán már 39 pont csapattársával, Sergio Pérezzel szemben, miután a mexikóit csak a 16. helyen intették le Montce-Carlóban.

Pérez nem a futamon bukta el versenyt, hanem már időmérőn, ahol – az Ausztrál Nagydíjhoz hasonlóan – egyéni hibát vétett a Q1-ben, ezzel a mezőny legvégére kvalifikálva magát. A RacingNews365.com szakírója és korábbi F1-es csapatfőnök Paul Stoddart blogbejegyzésében arról ír, hogy „ezzel a pontelőnnyel most már eléggé biztosra vehető, hogy a bajnokság Maxé, és a Red Bull Sergio Pérez kudarca ellenére is kényelmesen megnyeri a konstruktőri bajnokságot”, ebbe pedig nehéz lenne belekötni, még úgy is, hogy az idényből rengeteg, egészen pontosam 16 futam hátravan.

Stoddart írásában külön kitért Pérez teljesítményére is, és elég komoly véleménnyel van a mexikói produkciójáról:

„A jó öreg Perez megmutatta, hogy nem bajnokesélyes. (...) Egy nagyon-nagyon rossz versenyhétvége volt számára a monacói, ahol majdnem lefokozták Verstappen tesztpilótájává, hogy ő próbálja ki a gumik viselkedését a futam végén.”

Verstappen idén is világbajnoki teljesítményt nyújt, valójában csak egyetlen pilóta, Pérez képes valamennyire felvenni vele a versenyt, ami nem meglepő, hiszen a mexikói is egy, a mezőnyből messze kimagasló Red Bullt vezet, és persze mert egyébként remek versenyző is. Az viszont akkor is egyre egyértelműbben látszik, hogy második számú pilóta, mintsem világbajnokalkat, ha idénre megszavazzuk neki a tisztalapot és nem nézzük az osztrák istállónál eddig eltöltött két teljes idényét.

(Forrás: Racingnews365.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Carlos Sainz egy nem alkuképes feltételhez kötötte a Ferraritól való eligazolást

Öt futam elég volt hozzá, hogy a teljes vérátömlesztés lehetőségén gondolkodjon el a francia istálló vezetősége – pilóta- és csapatfőnökcsere is lehet.

Mercedes: Nem egyeznek a céljaink Hamiltonnal

Előbb-utóbb, így vagy úgy, de eldőlnek dolgok.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában