Komoly önkritikát gyakorolt a korábbi Forma–1-es pilóta.

Romain Grosjean egy hatalmas balestet túlélve a 2020-as idény végén távozott a Forma–1-ből. Pályafutását az IndyCarban folytatta, ahol hamar középpontba került megnyilvánulásaival – például tavalyi idényben óriási balhé alakult ki csapatán belül, az Andretti Autosportnál, miután az egyik futamon összeütközött csapattársával, Alexander Rossival, akivel az eset kapcsán szóváltásba keveredett, majd egy másik andrettis pilótával, Colton Hertával is volt egy kis incidense, mindezt pedig még megfejelte azzal is, hogy a csapatutasítást is megtagadta a verseny során, mondván: „Rossi a falnak lökött, nem fogom megvédeni őt”.

Nemrég a 37 éves francia egy interjú során elismerte, hogy lehetett egyszerű mellette versenyezni, mert mint mondja,

„seggfej csapattárs voltam. Azt hiszem, azért mostanra jobbá váltam”.

Szerinte emögött kulturális különbségek állhatnak, már abban az értelemben, hogy az európai pilótákba azt nevelik bele, hogy a sok közül csak egyetlen egynek sikerülhet az áttörés.

„Ezért minden arra tanít, hogy tedd tönkre a csapattársad, és jöjjön a következő szint. De ez itt teljesen máshogy megy.”

Grosjean egyébként idén egészen jól teljesít a legendás amerikai versenysorozatban, öt futam után a negyedik helyen áll, ami eddig egészen biztató – az első két IndyCar-idényét a 15. és a 13. helyen zárta.

(Forrás: The Race, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Carlos Sainz egy nem alkuképes feltételhez kötötte a Ferraritól való eligazolást

Öt futam elég volt hozzá, hogy a teljes vérátömlesztés lehetőségén gondolkodjon el a francia istálló vezetősége – pilóta- és csapatfőnökcsere is lehet.

A távozó csapatfőnök: Jobb, ha befogom a számat

Franz Tost a távozásáról beszélt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Újra zúghat a Volga, de eddig sem volt könnyű dolga

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés