Helmut Marko szerint nem csak a ferraris ülés megtartásáról szól majd ez a szezon a négyszeres világbajnok számára.

Charles Leclerc tavaly, azaz már első ferraris idényében komoly nyomás alá helyezte négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt, aki a szezon végére gyakorlatilag el is vesztette az első számú pilóta státuszát.

És erre utalnak Mattia Binotto csapatfőnök szavai is, aki kijelentette, hogy 2020-ban már az első nagydíjtól kezdve szabadverseny lesz a pilótái között, illetve az a tény is, hogy a Ferrari még mindig nem hosszabbította meg a német 2020 év végén lejáró szerződését – Leclerc-t már decemberben magához láncolta az olasz istálló.

A maranellóiak öt futamot adtak Vettelnek a bizonyításra, a Red Bull tanácsadó, Helmut Marko szerint az RB-vel négy világbajnoki címet nyerő német csak egy módon mentheti meg nem csak a ferraris ülését, de az F1-es pályafutását is:

„Ha folytatni akarja, és továbbra is jól fizető szerződést szeretne kötni egy versenyképes csapattal, akkor egy kiemelkedő idényt kell futnia idén.

Charles Leclerc gondoskodott arról, hogy Sebastian elveszítse az első számú státuszát, de ettől ő még egy négyszeres világbajnok, és az is marad. Most viszont nem lesz olyan könnyű dolga, mint velünk volt, mert nem domináns az autója. Ki kell lépnie a komfortzónájából.”

Az viszont biztos, hogy...

(Forrás: grandpx.news, motorsport.hu, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Ford bemutatta az új Mondeót, de nem biztos, hogy meg is vehetjük