Ez egy zseniális trükk, inkább taktikai húzás volt a Red Bull részéről.

A Brit Nagydíjon Max Verstappen indulhatott az élről mellőle pedig Lewis Hamilton, aki aztán rögtön az első körben – büntetést érően – durván kilökte a hollandot a pályáról, aki egyébként kórházba is került, így lényegében borítékolható volt, hogy a futam végére a hétszeres világbajnok jelentősen fogja csökkenteni hátrányát a világbajnoki pontversenyben Verstappennel szemben.

Ez így is lett, Hamilton megnyerte a silverston-i versenyt, amiért 25 pontot kapott, vagyis 8 pontra megközelítette riválisát a tabellán:

Nagyon úgy festett a dolog, hogy Hamilton a leggyorsabb körért járó plusz egy pontot is behúzza (amivel összesen 25+1, azaz 26 pontot kapott volna), ám a Red Bull zseniálisan trükkel állt elő:

– leggyorsabb körért járó pontot csak akkor kapja meg a pilóta, ha az első tízben végez.

Persze ezt úgy is lehet nézni, hogy a Red Bull feláldozta az egyértelműen második számú pilótának, értsd: hátvédnek szerződtetett Pérezt – elvette tőle a 10. helyért járó egy pontot – Verstappenért, aki így egy ponttal azért mégis csak beljebb van Hamiltonnal szemben.

Azt persze csak sejteni lehet, hogy esett ez Péreznek, de a futam utáni nyilatkozatából kiindulva nem feltétlenül van oda és vissza a csapatdöntéstől, de látszólag elfogadja:

„Szerintem akár hetedikként is célba érhettünk volna (...), de taktikai okokból inkább rámentünk a leggyorsabb körre.”

Eközben...

(Fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.