Látványos versenyt eszeltek ki a Fordnál, a távirányítású modellje ellen versenyeztették az igazi Puma ST-t a Brands Hatch versenypályán.

Dávid és Góliát csatáját játszotta le a Ford, amikor egymásnak eresztette a Puma ST-t a méretarányos modellváltozatával. A 200 lóerős eredeti autót Louise Cook raliversenyzőnő vezette, a távirányítós mását pedig Lee Martin irányította, aki tizenháromszoros brit és hatszoros Európa-bajnok ebben a műfajban.

A modellautót eleve erre a célra építették a Designworks műhelyében, a kerekek és a zöld fényezése is az eredetit idézi, és hiba lenne lesajnálni csak azért, mert kicsi. 402 wattos elektromotor hajtja az első kerekeket, amivel

villámgyors tud lenni, az 1,3 kilogrammos modellautó 1,9 másodperc alatt éri el a 80 km/órás végsebességét.

Az igazi Puma ST ehhez képest 1358 kilogrammot nyom, és 6,7 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége 220 km/óra.

Louise az életnagyságú autóval a Brands Hatch 1,9 kilométeres pályáján ment körbe, ahol 60 másodperc a szintidő, míg Lee a hasonló vonalvezetésű gokartpályán hajtott, ahol 220 méteren 20 másodperces időt lehet elérni.

A versenyben a Puma ST-nek egy, a kicsinyített változatának három kört kellett megtennie, és mint az időkből is látod, elég szoros versenyre számíthatunk. Szerinted melyik győzött?

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában