Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A rajongóknak szomorú hír volt, hogy megszűnt a Saab márka, de közülük valaki most egy értékes autóval vigasztalódhat. Az utolsó Saab, ami elhagyta a gyárat, egy 9-3 Aero Turbo most árverésen keresi a tulajdonosát.

2010-ben a General Motors megvált a Saabtól, és nem sokkal később, 2012-ben be is zárt a nagy múltú svéd gyártó, pedig éppen akkor lett kész a vadonatúj 9-5, ami újabb vevőket hozhatott volna. A csődbe ment márkát felvásárló NEVS egy ideig még folytatta a gyártást, de 2014-ben hagyta el a trollhättani gyárat az utolsó autó a Svenska Aeroplan Aktiebolaget nevével.

A rajongóknak biztosan szomorú hír volt, hogy nem kaphatnak több új Saabot, de most egyvalaki mégis hozzájuthat egy sosem használt példányhoz, ami ötévesen is vadonatújnak számít.

Az órájában lévő 66 kilométer többsége a gyári tesztpályán, egy fotózás közben került bele.

és most egy aukción keresik a gazdáját, 350-450 ezer svéd koronára, azaz 10-14 millió forintra számítanak érte. Igaz, a képen látható autó valóban az utolsó Saab, de nem az utolsó 9-3, a típust a NEVS saját nevén tovább gyártja Kínában, immár elektromos hajtással.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.