A világ leggyorsabb autója lenne a következő Nissan GT-R

Annak ellenére, hogy eredetileg nem világverőnek szánták, nála jóval drágább szuperautókat is képes legyőzni a jelenlegi GT-R, ha gyorsulásról van szó. A Nissannál már tervezgetik a következő generációt, ami egyenesen a világ leggyorsabb sportkocsija lenne.

A bátor kijelentést Alfonso Albaisa, a Nissan vezető dizájnere tette a goodwoodi fesztiválon az Autocar magazinnak adott interjúban. Mint mondja, a mérnökök már dolgoznak a GT-R utódján, és amint megvannak a műszaki alapok, kezdődhet a dizájn véglegesítése. Addig is készülnek a skiccek a Nissan stúdiójában, és Albaisa szerint ezek alapján a GT-R továbbra is egyedi külsejű sportautó lesz, meghatározó jelenség marad a kategóriájában.

Még nem dőlt el, hogy milyen mértékben kapna hibrid hajtást a GT-R utódja, de az valószínűnek látszik, hogy a néhány évvel ezelőtt készült, a rajt előtt visszavont Le Mans-i versenyautó 3 literes biturbó V6-osa és elektromotor mozgatja majd a Nissan nagyágyúját, a jelenleginél nagyobb, bőven 600 lóerő fölötti teljesítménnyel. A formáját illetően pedig nem is a most leleplezett Italdesign GT-R50, hanem inkább a korábbi Vision Gran Turismo koncepció lenne az irányadó.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon